tirsdag 3. august 2010

Joesjø-Umbukta 30.7-3.8

Jeppe startet tidlig, og gikk direkte til Stekvasselv. Traff en hyggelig Henry Jakobsen 77 år fra Joesjø.
Hadde en lang samtale med han om sopp/fiske og hans opplevelser i naturen gjennom et langt liv. Et par av historiene han fortalte blir for lange å ta med her, men kommer aldri til å glemmes!! Utrolig fin fyr! Terrenget var svært lettgått med vakker natur, og det frister å komme tilbake til noen av stedene med fiskestang engang. Traff ingen dyr, men det var ikke så rart, for jeg skremte nok dyrene vekk med timelang høy sang. Første overnatting var på Stekvasselv, hvor vertskapet tok imot losji trass i bryllup på stedet. Spesiell takk til Kari Økland. Stedet anbefales, og de har egen hjemmeside.
Videre gikk turen turen gjennom Speltfjelldalen. Denne dalen skal garantert besøkes flere ganger!! Lunsjpausen i Balskota (gamme bygget i 1943 av svensk same) var et høydepunkt.Deretter via overnatting i telt i Storskardet til Umbukta 1.8.I påvente av Ivar sin ankomst ble tiden i Umbukta brukt til å lese bøker, spise seg opp og nyte vertskapets gode service.
Ivar og Kevin la inn et ekstra hviledøgn på Joesjø for å hhv bli frisk av mageonde og lege gnagsår.Dagen etter forsatte turen 4 timer til Sivertsgården, hvor vi fikk bo i ”gammelstua”.Takk for godt vertskap-stedet anbefales.
Neste dag ble en flott tur over fjellet til Stekvasselv, hvor vi på ny fikk bo i ”gammelstua”.Vi fikk ”leftovers” fra bryllupet. Et perfekt sted for slitne, sultne og våte fjellfolk!
Kevin returnerte til Chicago via dagtoget fra Bjerka, og Ivar fortsatte jakten på Jeppe alene.Mange reinsdyrobservasjoner og fin overnatting i Gressvasshytta.

2 kommentarer:

  1. Hei, i kos meig med å føl' med tur'n dåkkes gjennom norsk villmark - der insektan hi formert seg i rikelig antal.. :-) Men dæm tek itj turgle'a frå dåkk, sjer i! Kjæm nettopp frå Snåsa-besøk og hi vørri på tur i området rundt Grønningen, som e min barndoms paradis. Fortsatt rættele god tur ! Anne-Sofie

    SvarSlett
  2. Endelig tilbake fra ferie!!! og kan følge dere på blogen igjen.. har vært PC fri i nesten 4 uker-- regner med mage onde er reparert--ellers anbefales sterkt spiritus/ FERNET -- flotte beskrivelser dere gir oss hjemmesittere.. jeg har nøyd meg med fjell i Breheimen og Sogn- God tur videre til 2 fantastisk flotte GUTTER..

    SvarSlett