fredag 16. juli 2010

Fra Innstua til Bringåsen.

Takket være oppslag på Innstua ble vi klar over at nedlagte sveet/vera var erstattet med Bringsåsen. Oval morgen. Turen tok 7 timer-den første på asfalt, og de 4 siste uten merket løype, det nord-trønderske terreng viste seg fra en litt våtere side-særlig myrene under skoggrensen. Likevel storslagen villmark med flotte svenske Skjækerfjell i det fjerne. Zoologisk høydepunkt med sjokkert fjorårskalv av elg som koste seg med gjørmebad (første gang Jeppe ser elg live). Vi var bare 5 meter unna, vi skremte også opp en gammel røy og dropper kommentar om vår befatning ellers med sådanne. Varmt i været og lite vind gjorde mygg-plagen uutholdelig og lunsjen kort. Imorgen tar vi sikte på å ta todagers etappen til Gaundal på en dag. 35 km uten merking eller stier og endel elver-det blir en spennende utfordring i den nyopprettede nasjonalparken.
Jeppe går fullstendig tildekket, inkl myggnett, mens Ivar satser på å ignorere myggjævelen. Bringsåsen er forøvrig en utrolig koselig og velholdt laftehytte. Også her praktiseres den nord-trønderske boikotten av pasta konsekvent!

2 kommentarer:

  1. Hei! Ser at planen deres er Harvasstua 28.juli - samme dato som oss :-) Kjenner pustet av dere i nakken nå, som forventet siden vi går Langsomt mot nord. Så da sees vi kanskje ved Harvasstua i slutten av mnd i det dere suser forbi.
    Live og Ivar, NPL

    SvarSlett
  2. Hei.
    Kommer dere til Tverrelvnes, Hattfjelldal, har vi
    hytte som vi leier ut. Den ligger 50 meter fra Nordlandsruten. Jeg serverer også NPL boller og kaffe til de som går Norge på langs.

    Hilsen Elisabeth Soltvedt Garsmark.Hattfjelldal
    Tlf. 75 18 41 14

    SvarSlett